top of page
  • iraoppitzova

Živá páteř a psoas ~ sval duše

Na 14.10. jsme pro Vás připravili mimořádný seminář Živá páteř a psoas ~ sval

duše s jedinečnou lektorkou Dagmar Volfovou.


Na seminář se můžete přihlásit standardně přes náš rezervační systém.








Co vám seminář přinese? Probudíte a energeticky osvěžíte své tekutinové tělo. Protože jsme z velké části tvořeni vodou (je doslova v každé naší buňce), skrze tekutinové tělo a jeho pohyb, tedy pulzaci je vše v nás propojeno. Voda nás vyživuje, probouzí, voda v nás je život. Proto budeme probouzet živou vodu v nás a skrze ní se spojovat se svou přirozeností a moudrostí svého vlastního těla. Potěšíte svou páteř, ve které bude lépe proudit „životní šťáva“. Jógíni jsou zvyklí svou páteř ohýbat všemi směry. My na to půjdeme ale velmi jemně. Protože v malých pohybech je hodně energie a má zkušenost s 15 lety jógové praxe mne dovedla k tomu, že vlastně komplikované asány nejsou potřeba. Nemusíte se tedy obávat, že by praxe byla příliš náročná. Nebudeme "péct" žádné preclíky z těla. I tak se dá praktikovat jóga. Jemně i do hloubky sebe sama.


Uvolníme i hluboký bederní sval - psoas, kterému staří taoisté přezdívali sval duše. Jeho uvolnění zkvalitňuje prožívání běžné každodennosti (stahuje se strachem a stresem, z čehož nás často bolí záda, proto je důležité jej uvolňovat), podporuje pocit bezpečí a vědomí sebe sama. Sebe-vědomí a pocit, že jsme tu správně tady na zemi a jsme v pořádku tak, jak jsme. Napojujeme se na to zdravé v nás.

  • Naučíte se nové jednoduché metody jak se vrátit ke svému klidu.

  • Kurz je vhodný jak pro začínající tak pro zkušené.

  • Metodika je vždy vysvětlena a praxe je přístupná pro každé tělo.

Těšit se můžete na:

  • uvolňující praxi kontinuum movement, tedy praxi tekutinového těla, oblíbené pozdravy slunce se zpíváním manter a meditativní praxi jemné tantrické hatha jógy

  • A především čas strávený sami se sebou. Smyslem jógy je sebepoznání: Poznej sebe a poznáš celý vesmír.

Chvilky zastavení a jógová praxe plynoucí v meditativním tempu nás vede dovnitř. Do našeho těla. To nám umožňuje uvolňovat staré vzorce, emoce a proudění energie, abychom žili s větší lehkostí a radostí. Čím více jsme schopni vnímat, pozorovat i aktivně zpracovávat to, co se urodí v naší vnitřní krajině, tím lépe dokážeme vycházet sami se sebou a pak i s okolním světem.

Vhodné jak pro jógové začátečníky, tak pro pokročilejší, pro ženy i muže. Předpokladem pro praxi je zájem o svůj vlastní vnitřní svět, neb do něj budeme nahlížet a probouzet své kvality a dary.




Dagmar Volfová (Kala Aryavrat)

vede jógové semináře jako rituál pro uvolnění těla a mysli a rozšiřování vědomí. Praxe je jemná, pomalejší, nepříliš fyzicky náročná a přesto do hloubky. Před jedenácti lety ji cesty zavedly poprvé do Indie, která v mnohém změnila pohled na život i praxi jógy. Studovala zde tantrickou hatha jógu a Indie se stala i jejím druhým domovem (nejen) pro šestiletá studia autentické tantry pravé ruky (mantra meditace, ohnivé rituály yagna, yantry). Kromě různých přístupů k józe praxi prohloubila jedinečná metodika Continuum movement, kterou studovala mj. pět let na Somatische akademie Berlin.

Hraje na harmonium, má ráda hořkou čokoládu a čas v přírodě, píše články o cestě světlem i stínem a přes deset let provází na cestě za vnitřním poznáním v ČR, Indii i jiných částech světa.




bottom of page