top of page

PRAVIDLA JÓGY


Autor článku: Ira Oppitzová

NĚKOLIK PRAVIDEL PŘI CVIČENÍ JÓGY

Dnes vám předkládáme několik doporučení, která vám nastíní způsoby chování v našem studiu, kde vládne harmonie a pohoda díky pravidlům, která se dodržují.

PŘIJĎTE VČAS - O TO VÍCE SI CVIČENÍ VYCHUTNÁTE!

Na lekci přicházejte zhruba 15 minut před začátkem, ať máte možnost se v klidu převléknout a naladit na lekci.

POKUD MOŽNO PŘED LEKCÍ NEKUŘTE A NEPIJTE ALKOHOL!


V PRŮBĚHU LEKCE

Dostali jste se do sálu a vybrali si svoji podložku. Jsou-li podložky nastavené na podlaze, nehýbejte s nimi, jsou rozdány tak, aby se dalo cvičit v plné kapacitě(můžete mít samozřejmě svou podložku, kterou si umístíte místo té naší). Není důležité mít místo okolo sebe, ale na své podložce. To je váš prostor, jiný ke cvičení nepotřebujete. Když upažíte a nemáte místo okolo sebe, není to žádný problém, pokud si problém nevytvoříte sami.

Do sálu není vhodné přijít navonění parfémem, vaše vůně nemusí každému vyhovovat.

Na hodinu si nenoste telefon, nebo ho úplně vypněte, nežvýkejte, aby vám například při záklonu nezaskočilo. Nekomunikujte s kamarádkou na lekci, protože to opět ruší všechny cvičící. Dojmy z lekce si můžete sdělit potom v klidu. Mějte na paměti, že cvičení jógy a všech podobných stylů cvičení je o klidu, respektu, pochopení a uvědomění si sebe samých i sebe v rámci okolí.

Pro cvičení jógy zvolte vhodné oblečení, které vás nebude nijakým způsobem obtěžovat, škrtit. Můžete si také vzít pantofle na přechod ze šatnu do sálu(cvičí se naboso). Je dobré mít sebou vrstvu navíc (mikinu, ponožky) pro závěrečnou relaxaci, která pobíhá vleže.

Před cvičením min. 2 hodiny nejezte těžká jídla a nepijte před cvičením jógy alkohol. Jste-li kuřák, není vhodné bezprostředně před i po hodině kouřit.

Cvičení jógy nás všechny učí respektovat druhé. Proto zkuste, když přijdete cvičit, svůj čas strávit v klidu a pohodě, i když třeba vždycky nemusíte mít ten nejlepší den. Vzájemná komunikace vše vyřeší, ale jen komunikace s úctou a tolerancí.

Ira Oppitzová


294 zobrazení
bottom of page